Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SGT möter – Reine Patriksson

Av Posted on Inga taggar 0

Den 20-21 juni spelas Brygghuset Skaftö Open på Swedish Golf Tour. Reine Patriksson är entreprenören bakom tävlingen. Till vardags jobbar Reine som krögare men han brinner för golfen! Han brukar ofta gå caddie till Frida Kinhult, vars hemmaklubb är Skaftö, och nu satsar han för fullt på att få till en riktigt bra tävling för spelare och publik. Prissumman för tävlingen är nu uppe i 300 000 kr vilket gör att det blir den största tävlingen på Swedish Golf Tour som inte ingår i LETAS. Go Reine!

 

Hur kommer det sig att du satsar på en tourtävling?

Jag har ett stort intresse för golf, spelar inte så mycket men tittar mycket live och via tv. Har bla varit på två Ryder Cup och förra årets Solheim Cup var magisk!! Där föddes idén till Skaftö Open. Marcus Kinhult, som är min gudson följer jag givetvis och även hans syster Frida har jag följt på nära håll. Går även caddie för henne när det tillåts. Det är genom mina resor med Frida och runt flicklandslaget (numera damlandslaget) mitt intresse för damgolf har startat. Jag tycker situationen dam vs herrgolf är djupt orättvis. Jag har alltid tyckt det är precis lika fascinerande och spännande att titta på damgolf. Jag vet även hur mycket träning och målmedvetenhet det krävs för att spela på högsta nivå.

Det måste till en förändring, vi måste jämna ut prispengarna och på så sätt även få till en stark och bra Europatour. De som har TV rättigheterna måste ta sitt ansvar precis som herrgolfen måste ta sitt ansvar och sätta press på sponsorer mm att fördela pengarna rätt, det ligger i tiden.

Man måste börja nånstans så jag beslutade mig för att ta saken i egna händer och försöka visa att det inte är så svårt att starta en tävling. Med Svenska Golfförbundets proffsiga hjälp kan man koncentrera sig mycket på allting runt tävlingen samt att jaga sponsorer. Själva tävlingsbiten sköter förbundet. Jag har nu fått upp prissumman till 300 000kr plus 15 000 i rondpriser. Vi har dessutom 70 000 kr till att införskaffa skyltmaterial, förbättringar på banan mm.

Detta innebär att pengarna även är säkrade till nästa säsong då vi bestämt att vi kommer göra Skaftö Open till en återkommande tävling på LETAS med förhoppningsvis 500 000 kr i prispengar.

Reine och Frida på Solheim Cup 2017

 

Vad kommer hända på tävlingen?

Vi satsar mycket på bra service och att få spelarna att trivas, samt en proffsig inramning. Skaftö är en vacker, förhållandevis kort bana insprängd i bohusgranit som ställer krav på spelarna från tee. 15 av 18 hål spelas från det som normalt kallas herrtee och personligen tycker jag vår bana är mycket bättre anpassad för damtävlingar än herrtävlingar. Det blir en annorlunda tävling för tjejerna vilket alla nog kommer tycka är kul. Ska bli intressant att se vad vinnarresultatet blir. Under tävlingen kommer publik bjudas in till grill och utebar på hål 15. Vi säljer biljetter till detta i shopen och restaurangen från 1 juni.

 

Vad har du för långsiktiga mål med Skaftö Open?

En återkommande traditionsbunden tävling på Letas, alltså undertouren till Europatouren, med start nästa år 2019. Då får vi 132 spelare från hela Europa.

 

Införsäljningen till partners går ju onekligen bra. Ni har redan höjt prissumman två gånger. Vad är framgångsreceptet?

Jag har upptäckt att våra sponsorer, vilket är många, gladeligen sponsrar ett event där tjejer är i fokus. Alla är verkligen superpositiva. Vi har valt att satsa på mångfald istället för en ”huvudsponsor”. Då har även alla småföretagare chans att vara med. Vi vill bilda en stor sponsringsgrupp på lång sikt, därför satsar vi mycket på Pro-Amen och på kringaktiviteter runt banan. Vi kommer ha en föreläsning med en känd golfprofil, en kändisboll på Pro-Amen, garden party inför avslutningen på 18e hålet mm. Vi arrangerar även en golfresa till Spanien för våra sponsorer till ett bra pris via kontakter. Vi vill att våra sponsorer ska vara ett bra lag som jobbar tillsammans för ett event som hela tiden ska utvecklas. Vi har även fått bra respons från klubbens medlemmar i form av frivilliga funktionärer och gratis husrum till de spelare som önskar boende. Vi har ett härligt ”go” i klubben vilket givetvis underlättar arbetet.

Vad ser du mest fram emot med Skaftö Open?

ALLT!! Bara att hoppas på bra väder och mycket publik.

 

Höjd prissumma, igen!

Faktaruta

Hemmaklubb: Skaftö GK

Ålder: 49

Hcp: 10,9

Favoritbana i Sverige: Hills

Favoritmat: Kan leva på Ibericoskinka och Manchego

Tittar helst på: Golf

Lyssnar helst på: Golf

Drömboll: Tiger, Jack Nicklaus och Annika Sörenstam.