Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En trevlig tourfinal

Av Posted on Inga taggar 0

Och så var säsongen plötsligt över! Otroligt vad fort tiden har gått.

Sista herrtävlingen för året avgjordes på Barsebäck Golf & Country Club 11-13 oktober. Där fick de som var innanför top 50 på Nordic Golf League Order of Merit spela. Precis som de andra veckorna under detta år så var vädret helt fantastiskt. På inspelsdagen gick i princip alla runt i kortärmat och nästan svettades.

Måste även tillägga att det var i princip vindstilla vilket är väldigt sällsynt för Skåne. Efter dag ett var tre svenskar i ledning. Victor Theandersson, Fredrik Gustavsson och Jacob Glennemo. Dag två fick vi se en riktigt imponerande score från dansken Mathias Gladbjerg, som vann vår första tävling på Fjällbacka GK. Han sköt nio under par, 64, och tog därmed över banrekordet från George Coetzee. Han gick även upp i ledning så det var en bra dag på jobbet, minst sagt.

Sista dagen hände det mycket i leaderboarden och det blev tätstrid mellan norska Aksel Olsen och Jacob Glennemo. Etta och tvåa på NGL Order of Merit så det kändes inte mer än rätt att det var de två som gjorde upp om segern. Båda har två var sedan tidigare i år kan jag tillägga. Det blev tillslut Jacob Glennemo som höll hela vägen in i kaklet och segrade med två slags marginal. Det innebar också att han passerade Martin Eriksson på Swedish Golf Tour Order of Merit och segrade där också. Riktigt välförtjänat efter en fantastisk säsong.

Aksel Olsen som vann på NGL förra veckan blev segrare i Nordic Golf League Order of Merit och Freja Final Series. Han tilldelades en klocka från Brietling värd 75 000 danska kronor.

Martin Eriksson är årets birdiekung och vann FJ Birdieligan 2018. Han gjorde 137 stycken!!

Och de fem som fick sina efterlängtade kort till Challengetouren 2019 var Marcus Helligkilde, Benjamin Poke, Jacob Glennemo, Aksel Olsen och Martin Leth Simonsen (som tyvärr inte kunde vara med på bild då han behövde åka raka vägen till danska BB och bli pappa, helt okej ursäkt tycker vi). Stort lycka till önskar vi er till nästa år!

 

Nu är det bara fyra månader kvar till Winter Series, vi längtar redan!