Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Range vs. bana

Av Posted on Inga taggar 4

 

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur träningen på rangen går jämfört med spelet på banan. För mig är det två helt olika saker.

 

På rangen kan allt flyta på och de flesta slagen sitta helt perfekt, men när jag kommer ut på banan blir det något helt annat. Jag blir spänd, stel och inte alls som jag var på rangen för bara en liten stund sedan. Mitt problem är att jag är allt för resultatfokuserad. Under hela rundan går jag och räknar poäng och hur jag ligger till.

 

”Okej, det blev en dubbelbogey här. Men då gör jag par på nästa hål”

 

Jag har försökt att tänka bort det här och tänka på något annat. Helt enkelt försöker jag distrahera mig själv. Jag har fört rondanalys, jag har filmat och tagit mycket kort under rundan, jag skriver inte scorekort själv. Jag har försökt med mycket. Men trots det så får jag inte riktigt till det på banan som jag får på rangen.

 

Jag känner själv att jag har blivit så mycket bättre den här säsongen. Jag har fått en förståelse för mitt eget spel och kan analysera min egen sving när något går snett. Men ändå får jag inte till det. Mycket handlar om att jag alltid vill prestera när jag är på banan. Kommer jag ifrån det kommer resultaten på köpet. Jag vet det. Men tyvärr är det inte alltid så lätt. Krävs träning på det också.

 

/Johanna