Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Listan som Stenson toppar

Av Posted on Inga taggar 3

 

Man kan tycka att Henrik Stenson haft ett medelmåttigt år med hans mått mätt men med fem topp-tio på sexton starter trots skadebekymmer är starka papper.

Och det är ganska enkelt att via siffror analysera Stensons 2018 på PGA-touren.

När det gäller precision från tee leder Henrik Stenson statistiken 2018 med 74.79% fairwayträffar, en dryg procent bättre än tvåan Ryan Armour och nästan tio procent bättre än FedEx-segraren och Ryder-polaren, Justin Rose.

När det gäller shots gained in mot green ligger Stenson fyra med 0.86 intjänade slag per rond och tee till green är han på åttonde plats med 1.32 intjänade slag.

Ramstarkt hela vägen.

Så kommer vi till de tråkiga siffrorna på green.

Stenson är där på 170:e plats med -0.35 slag tappade per rond på greenerna och det är som bekant där det avgörs om man ska vinna eller komma typ delad tolva. I toppen på den statistiken finns Jason Day med 0.85 tjänande slag per rond och Alex Norén är femma med 0.68 tagna slag per rond.

Om man tittar ännu närmare så är Stenson i toppen av statistiken för hur nära man slår upp sig från 150-225 yards medan de korta inspelen är betydligt sämre.

För att summera alltihop så är Stenson i världsklass från tee och in mot green så länge han får järn-åtta eller mer kvar.

På pitch- och puttbanor har han haft det tuffare.

Så det är övningsgreenen på Lake Nona som gäller för Stenson så fort han har blivit såpass bra i sin armbåge att han kan träna.

Här kan ni grotta ner er ordentligt i statistiken om ni har lust.