Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stensons nya driver

Nästa vecka gör Henrik Stenson årsdebut i Abu Dhabi och bloggen kan avslöja att vår enda herrmajorsegrare gör förändringar i bagen. Stenson har kört med Callaways Legacy Black-järn i mängder av år och där händer ingenting i första taget. Däremot har Henrik plockat in Callaways nya Epic Flash istället för Rogue.

”Det blir inte mycket bytande men Epic Flash-drivern sitter i bagen och den verkar vara en häst att satsa på. Ska testa fairwaywoodsen också men det krävs ju något extra för att vi ska placera den gamla trotjänaren på avbytarbänken”, säger Henrik till bloggen.

Den gamla trotjänaren är alltså hans gamla Diablo Octane 13-graders spoon med det hederliga Grafaloy Blue-skaftet som varit ett av hans starkaste vapen i många år.

Foton: Callaway

http://www.svenskgolf.se/artiklar/tournytt/20190104/callaways-nya-epic-flash-medny-och-snabbare-traffyta/

Scottys nya ser… annorlunda ut

Av Posted on Inga taggar 1

Under veckans stopp på PGA-touren, Sony Open, har Scotty Cameron plockat ut ett gäng nya mallet-prototyper.

På forumet på golfwrx har mottagandet varit blandat, vissa tycker inte att de ser ut som Scotty-putters medan andra vill ge dem en chans.

Jag tillhör väl den gruppen som inte riktigt tycker att de är vackrast på marknaden, men hey, det är prototyper, i slutänden kan de komma att se ganska annorlunda ut även om det inte är troligt just i detta fallet.

Återstår att se vad som händer med dessa men enligt uppgift plockade Jimmy Walker i en i bagen direkt.

Första bilderna på Taylormades nya drivers

Av Posted on Inga taggar 2

Det är bara någon vecka sedan bilderna på Callaways nya drivers Epic Flash och Epic Flash Sub Zero dök upp.

Nu kommer bilder på Taylormades svar och inte helt oväntat har de namnen M5 och M6.

 

M6 sägs ha två skruvar på framsidan, en långt ner på hälen och en långt ner på tån, lite oklart vad de gör, men spännande med nya idéer.

 

M5 lär väl bli den något mindre dyra versionen men båda har texten Speed Injected nära träffytan och det är väl ingen högoddsare att TM kommer att marknadsföra dem som de snabbaste någonsin?

Vi lär väl få återkomma i ämnet när mer information och testmodeller finns tillgängliga.

 

Listan som Stenson toppar

Av Posted on Inga taggar 3

 

Man kan tycka att Henrik Stenson haft ett medelmåttigt år med hans mått mätt men med fem topp-tio på sexton starter trots skadebekymmer är starka papper.

Och det är ganska enkelt att via siffror analysera Stensons 2018 på PGA-touren.

När det gäller precision från tee leder Henrik Stenson statistiken 2018 med 74.79% fairwayträffar, en dryg procent bättre än tvåan Ryan Armour och nästan tio procent bättre än FedEx-segraren och Ryder-polaren, Justin Rose.

När det gäller shots gained in mot green ligger Stenson fyra med 0.86 intjänade slag per rond och tee till green är han på åttonde plats med 1.32 intjänade slag.

Ramstarkt hela vägen.

Så kommer vi till de tråkiga siffrorna på green.

Stenson är där på 170:e plats med -0.35 slag tappade per rond på greenerna och det är som bekant där det avgörs om man ska vinna eller komma typ delad tolva. I toppen på den statistiken finns Jason Day med 0.85 tjänande slag per rond och Alex Norén är femma med 0.68 tagna slag per rond.

Om man tittar ännu närmare så är Stenson i toppen av statistiken för hur nära man slår upp sig från 150-225 yards medan de korta inspelen är betydligt sämre.

För att summera alltihop så är Stenson i världsklass från tee och in mot green så länge han får järn-åtta eller mer kvar.

På pitch- och puttbanor har han haft det tuffare.

Så det är övningsgreenen på Lake Nona som gäller för Stenson så fort han har blivit såpass bra i sin armbåge att han kan träna.

Här kan ni grotta ner er ordentligt i statistiken om ni har lust.

Nytt järn från Taylormade

Taylormade trycker in ännu en järnmodell mellan sina två P750 och P770 som en tänkt ersättare till dessa.

Nya P760 har lite av allt kan man säga och enligt företaget är det en ballstrikerklubba som dock får lite extra farthjälp av ihåliga huvuden med speedfoam-teknologin som ger stöd åt de tunna väggarna i järn 3-7.

 

Järn 8-PW är solida smidda huvuden som synes.

 

Speedfoam är ett skum som utvidgar sig och ger mer stabilitet och fart enligt Taylormade.

Bladstorleken är också progressiv med större blad ju längre klubba men topplinjen är smal och P760 är smidd i 1025-stål.

 

 

Här kan ni se lite på skillnaderna mellan TM:s modellprogram på järnsidan just nu där P730 är den mest rena bladklubban och P790 den mest hjälpande av deras premiumjärn.

P760 passar ganska bra mitt mellan dessa.