Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Första bilderna på Taylormades nya drivers

Av Posted on Inga taggar 1

Det är bara någon vecka sedan bilderna på Callaways nya drivers Epic Flash och Epic Flash Sub Zero dök upp.

Nu kommer bilder på Taylormades svar och inte helt oväntat har de namnen M5 och M6.

 

M6 sägs ha två skruvar på framsidan, en långt ner på hälen och en långt ner på tån, lite oklart vad de gör, men spännande med nya idéer.

 

M5 lär väl bli den något mindre dyra versionen men båda har texten Speed Injected nära träffytan och det är väl ingen högoddsare att TM kommer att marknadsföra dem som de snabbaste någonsin?

Vi lär väl få återkomma i ämnet när mer information och testmodeller finns tillgängliga.

 

Listan som Stenson toppar

Av Posted on Inga taggar 3

 

Man kan tycka att Henrik Stenson haft ett medelmåttigt år med hans mått mätt men med fem topp-tio på sexton starter trots skadebekymmer är starka papper.

Och det är ganska enkelt att via siffror analysera Stensons 2018 på PGA-touren.

När det gäller precision från tee leder Henrik Stenson statistiken 2018 med 74.79% fairwayträffar, en dryg procent bättre än tvåan Ryan Armour och nästan tio procent bättre än FedEx-segraren och Ryder-polaren, Justin Rose.

När det gäller shots gained in mot green ligger Stenson fyra med 0.86 intjänade slag per rond och tee till green är han på åttonde plats med 1.32 intjänade slag.

Ramstarkt hela vägen.

Så kommer vi till de tråkiga siffrorna på green.

Stenson är där på 170:e plats med -0.35 slag tappade per rond på greenerna och det är som bekant där det avgörs om man ska vinna eller komma typ delad tolva. I toppen på den statistiken finns Jason Day med 0.85 tjänande slag per rond och Alex Norén är femma med 0.68 tagna slag per rond.

Om man tittar ännu närmare så är Stenson i toppen av statistiken för hur nära man slår upp sig från 150-225 yards medan de korta inspelen är betydligt sämre.

För att summera alltihop så är Stenson i världsklass från tee och in mot green så länge han får järn-åtta eller mer kvar.

På pitch- och puttbanor har han haft det tuffare.

Så det är övningsgreenen på Lake Nona som gäller för Stenson så fort han har blivit såpass bra i sin armbåge att han kan träna.

Här kan ni grotta ner er ordentligt i statistiken om ni har lust.

Nytt järn från Taylormade

Taylormade trycker in ännu en järnmodell mellan sina två P750 och P770 som en tänkt ersättare till dessa.

Nya P760 har lite av allt kan man säga och enligt företaget är det en ballstrikerklubba som dock får lite extra farthjälp av ihåliga huvuden med speedfoam-teknologin som ger stöd åt de tunna väggarna i järn 3-7.

 

Järn 8-PW är solida smidda huvuden som synes.

 

Speedfoam är ett skum som utvidgar sig och ger mer stabilitet och fart enligt Taylormade.

Bladstorleken är också progressiv med större blad ju längre klubba men topplinjen är smal och P760 är smidd i 1025-stål.

 

 

Här kan ni se lite på skillnaderna mellan TM:s modellprogram på järnsidan just nu där P730 är den mest rena bladklubban och P790 den mest hjälpande av deras premiumjärn.

P760 passar ganska bra mitt mellan dessa.

 

Nikes superhemliga driver – som aldrig kom ut

Nike slutade med att tillverka klubbor 2017 men nu har det läckt ut bilder och info om vad som skulle ha blivit deras nästa stora satsning, VPR Strike.

Två nya drivers var i princip klara för spel och Rory McIlroy ville stoppa VPR Strike Elite i bagen så fort han såg den men stoppades av Nike.

 

 

Enligt en tidigare Nike-anställd Instagramprofilen, oli_willson13, var de nya klubborna lagliga på de ställen där COR-värden mättes men hade delvis otillåtet höga värden på andra delar av huvudet.

Nike hade också hoppat tillbaks till svart och rött istället för de blå och gula färgerna som deras sista drivers hade haft.

Det är oklart hur många exemplar av dessa klubbor som finns men de lär vara svåra att komma över och ganska dyra.

Från ovansidan ser det ut att vara någon slags multimaterialskrona med kolfiberstuk.

Stroke Lab – ny serie från Odyssey?

 

 

Odyssey tillhör de mest innovativa och modiga aktörerna på puttersidan och det är alltid spännande att se vad de har på gång.

MyGolfSpy har tagit bilder från övningsgreenen under förra veckans Safeway Open och där fanns en helt ny serie från Odyssey, Stroke Lab.

Man vet ju aldrig med säkerhet om och i så fall vilka av alla testmodeller som så småningom tar sig hela vägen ut i butikerna men visst ser det intressant ut med bland annat en one ball/two ball?

Versa-influenserna är också tydliga men den här gången i mer eleganta kombon silver och svart.

Observera också det svarta skaftet som ser ut att vara någon form av kombo med kolfiberskaft och stål som förmodligen ska ge mer känsla i den övre delen.