Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4 040 kronor till Barncancerfonden

Av Posted on Inga taggar 0

Ibland blir saker och ting inte alltid som man har tänkt sig och av många olika skäl har Bergman/Franzén legat i en lång dvala.

Därför har jag heller inte redovisat utfallet av det lilla välgörenhetsprojekt som jag drog i gång inför fjolårets säsong och som ett helt gäng av er tog rygg på, så nu kör vi.

Jag lovade 500 spänn per eagle, 20 kronor per birdie och 50 spänn per dubbelbogey eller sämre till Barncancerfonden och det har väl blivit dags att avge någon slags rapport.

Det slutade med 31 ”penninggrundande” ronder under 2016, med följande facit:

Eagles: 3.

Birdies: 42.

Dubblar eller sämre: 33.

Totalt betyder det 4 040 kronor till Barncancerfonden och det får väl anses som ganska hyggligt, även om jag hade hoppats på att spela lite mer golf 2016.

Big Dog – överraskningarnas man

Av Posted on Inga taggar 0

Istället för Tiger… WLD-vecka! Och det är f-n inte det sämsta. #svenskgolf #svensktgolfforum

A post shared by Eric Franzen (@eric_franzen) on Oct 10, 2016 at 10:53pm PDT

En inställd comeback är också en comeback, om vi ska travestera Ulf Lundell för en sekund eller två.

Ja, ni vet redan vad som hänt. I början av september meddelade Eldrick i ett dunkelt tonläge att han minsann ”hoppades på” att spela tre tävlingar i år. De flesta lade armarna i kors lite cyniskt och sade: ”det tror jag minsann på när jag ser det”. Men döm om vår kollektiva och hakdroppande förvåning när Eldrick i fredags bekräftade sin plats i Safeway Open, ett annars småljummet PGA Tour-stopp i Kalifornien.

Nu var det skarpt läge. Hejdå till det över 400 dagar långa skadeuppehållet och allt.

Men nej.

Tjejerna på plats – inte klubborna

Av Posted on Inga taggar 0

 

160812 Nordqvist Lindberg -1

Under fredagsrondens avslutning sågs Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist glida in på den olympiska golfbanan i Rio de Janeiro för att följa Henrik Stenson.

Tjejerna verkade vara på gott humör, skrattade mycket i solskenet och ställde upp på bilder.

Både Anna och Pernilla har laddat för det här tillfället länge och med tanke på att de kommer hit så pass tidigt så kommer de att få gott om chanser att både njuta av atmosfären och förbereda sig för tävlingen som inleds på onsdag. Men för Nordqvist del startade ändå äventyret med en liten missräkning då flygbolaget duffade ordentligt och inte fick med hennes klubbor till Brasilien.
”Utrustningen missade gårdagens flight och vårt team jobbar för att leverera dem till Anna i kväll”, sa en talesman för United Airlines till amerikanska Croncite News under fredagen.

Bloggen undersöker just nu om så skedde och återkommer i ärendet.

En rond i djurparken

Av Posted on Inga taggar 0

160811 Owl -1 kajman

Nånstans känner man ju att det är full i t tillräckligt att försöka hålla koll på Henrik Stensons och David Lingmerths golfbollar.

Men på den nya OS-banan i Rio de Janeiros utkanter så skadar det inte att kasta ett öga åt nåt annat håll också.

Banan är nämligen byggd i ett naturreservat, med en träskliknande terräng som öppnar upp för ett spännande safari om det vill sig riktigt väl eller illa, beroende på vem du frågar.

Hittills har de flesta rubrikerna handlar om ugglan som har byggt nån slags tillhåll i en fairwaybunker på nian eller om capybara (vattensvin och världens största gnagare) som kutar runt på fairways med jämna mellanrum. Men det känns ju trots allt som hyggligt hanterbara varelser. Häromdagen siktades en tremeters boa constrictor här, kajmaner lurar i vattenhindret på tian och i pölarna intill banan och ryktet säger också att det ålar runt ett gäng sköna korallormar här.

Så bevakar vi OS

Av Posted on Inga taggar 0

Just nu svämmar sajten över av grejer kring OS i Rio och bloggen tänkte reda ut hur vi rullar bollarna här.

  • Efter varje speldag bjussar vi på nyhetsartiklar och kommentarer i nyhetsflödet.
  • Under spelet jobbar vi liverapportering från Stockholm och Rio de Janerio, parallellt med varandra.
  • Snabba skott, hugg och slag från fältet hittar du på twitter.com/golfredaktionen och twitter.com/bergmantobias
  • Och för de verkligt kvalitetsmedvetna så erbjuder vi i sedvanlig ordning genomtänkta analyser och annan klokskap i den allt populärare bloggen Bergman/Franzén.

    Då har ni så det räcker ett tag, eller hur?