Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Unik chans att följa tourgolf i Sverige

Av Posted on Inga taggar 2

Det brukar heta att du vill vara ”innanför repen” på en tourtävling. Ju större tävling desto bättre möjlighet har du ofta att följa spelet om du tillåts följa med innanför de rep som skiljer tourspelarna från publiken på moderna tourtävlingar.

Tyvärr är den möjligheten bara öppen för ett väldigt begränsat fåtal.

Men den här veckan finns en rentav unik möjlighet att följa tourgolf på oerhört hög nivå i Sverige. För på CT-tävlingen Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson på Katrineholms GK finns nämligen inga rep kring fairways.

Visst, publiken ombeds att hålla sig utanför fairwayytorna, men likväl kan Bloggen lova att det här är den bästa chans du får att i Sverige komma riktigt nära inpå högoktanig tourgolf.

Sällsynt chans att komma riktigt nära inpå proffsen i Katrineholms CT-tävling. /Foto: Göran Söderqvist

De första två dagarna har det enligt rapporter varit runt 100–200 personer som följt med publikbollen med Robert Karlsson, Joel Sjöholm och rankingettan Aaron Rai. Rimligen blir det ytterligare några fler som tar rygg på Karlsson i ledarbollen idag.

Men passa på att följa med någon av de tidigare bollarna och du kommer att få chansen att höra samtalen mellan spelare och caddie (bland de spelare som har caddie) eller bara få första parkett till att tjuvlyssna på bollträffar som vibrerar i helt andra tonskalor än du normalt är van vid på hemmaklubben.

Bloggen var på plats i på Katrineholms GK i onsdags och fick förmånen att på nära håll följa sydafrikanen Erik van Rooyen spela in banan. Säg så här, ställ honom bredvid Brooks Koepka eller Dustin Johnson och jag lovar att om allt du fick se var en TopTracer (f d ProTracer) av deras slag så skulle du aldrig kunna skilja de tre åt baserat på bollflykt.

Där har ni en spelare att följa i helgen om ni vill gå med i stort sett ostörda av annan publik och gärna vill se golfslag som normalt hittas först på ET- och PGA Tour-nivå.

Hoppas ni tar chansen att besöka Katrineholm i helgen!